måndag 30 november 2009

Kycklingfilé från Kronfågel

Nu har jag mejlat flera kycklingfiléproducenter och den senaste är Kronfågel. Jag publicerar deras svar och skriver ut namnet på företaget som ni ser eftersom de har gått ifrån onödiga tillsatser:

Hej Katharina,

Tack för ditt brev. Det är viktigt för oss att få synpunkter på våra produkter och jag förstår din undran över att vi nu mörar våra frysta kycklingfiléer. Jag vill börja med att skriva att vi för en tid sedan plockade bort alla tillsatser (förutom vatten och salt) ur våra filéer men det kan fortfarande finnas en del av de "gamla" påsarna kvar i butik. Vi försöker nu mer att ha så få tillsatser som möjligt i våra produkter varför vi nu undan för undan plockat bort så mycket tillsatser som möjligt.

Vi försökte länge att ha även en fryst filé som inte är mörad men för att kunna konkurrera med andra leverantörer var vi till slut tvungna till detta. Alla våra konkurrenter marinerar el mörar sina frysta produkter vilket gör att man kan sänka priset på produkterna. Vi hade även en annan fryst, naturell kycklingfilé att erbjuda till dem som föredrar omörad kycklingfilé men när våra kunder slutade köpa denna så fick vi tyvärr sluta tillverka även den.

Våra smaktester har visat att just den "marinad" vi använder oss av har fått klart bäst betyg då smaken upplevs som god och bl a frysta filéer blir mörare och saftigare med en måttlig mängd marinad. Vi har även fått bäst i test vad gäller denna filé i ett flertal tidningar, vilket vi är stolta över!

Vill man inte köpa mörad el marinerad fryst kycklingfilé så finns de att köpa färska, helt naturella, i kyldisken så alternativet finns. Dessa går även utmärkt att själv frysa in och håller i frysen i ca: sex månader.

Hoppas detta förklarar vårt beslut att nu möra en del av våra frysta produkter.

Med Vänlig Hälsning

Lisa Holmgren
Konsumentkontakt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar