onsdag 25 november 2009

Ytterligare svar om kycklingen

Tidigare i november skrev jag om kycklingfilén som jag hade köpt. Nu har jag fått svar igen eftersom jag hade fler frågor och så här skriver producenten:

Kycklingbröstfilén har följande innehåll: Kycklingbröstfilé 80%, saltlake 20% (vatten, salt, socker, antioxidationsmedel (E301, E331), konserveringsmedel (E262)). Saltlaken gör att kycklingen blir extra mör efter tillagning, där konserveringsmedlet har en vattenbindande förmåga. Detta resulterar i att kycklingen blir saftig efter stekning.

Fodret till kycklingarna varierar beroende på tillväxtfas, start foder (dag 1-7), första tillväxtfas (dag 8-14), andra tillväxtfas (dag 15-33) och slutlig tillväxtfas (dag 34-38). Fodret innehåller en optimal mängd fiskfoder för bästa tillväxt.

Med vänlig hälsning

Marie Engberg
Konsumentkontakt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar