tisdag 24 november 2009

Lammkotletterna

Den med gott minne kommer kanske ihåg att jag gjorde följande inlägg den 10 oktober:

Lammkotletter

Idag har vi ätit lammkotletter och köttet var mycket gott och det är enligt etiketten svenskt lammkött. Inte för att det är någon garanti för att lammen har fått bra kost och att det har varit bra levnadsförhållanden för djuren, men man inbillar sig ju i alla fall att de har det bättre här än på många andra håll. Men sådant vet man ju aldrig, så jag försökte få lite svar på mina frågor.

Jag letade därför både på förpackningsetiketten och sedan på producentens hemsida, men det fanns absolut ingen information överhuvudtaget att få och det är ju lite märkligt tycker jag. Nu har jag i alla fall mejlat och frågat om det här och även om hur slakten går till eftersom jag tycker att det också är viktigt.

Ytterligare ett mejl som jag nu väntar svar på alltså.

Som jag skrev så mejlade jag för att fråga om köttet och jag har inte ens fått en bekräftelse på mitt brev, så nu ska jag påminna. Så här skrev jag i mitt mejl:

Hej,

Jag har köpt era lammkotletter som var mycket goda, men jag försöker hitta information på etiketten angående om lammen och hur de är uppfödda när det gäller kost och levnadsförhållanden, men även slaktmetod, vilket jag inte hittar något skrivet om. Jag vore tacksam om ni ville svara på mina frågor.

Hälsningar Katharina Wallenborg


Nu ska jag stöta på och hoppas att jag snart kan lägga ut ett svar som är positivt och sedan berätta vem som är producent av köttet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar