onsdag 29 juni 2011

Snabbt svar om kycklingfiléerna

Redan idag kom svaret om kycklingfiléerna och det var väldigt snabbt. Jag får väl säga att det var ganska utförligt också även om man undvek den egentliga frågan. Så här ser det ut:

Hej Katharina

Tack för ditt mail.

När det gäller kött (överhuvudtaget) så anges det antingen Mörad eller marinerad enligt svensk lagstiftning när någonting är tillsatt i produkten, i det här fallet 10% lake, bestående av vatten och salt. Vi skriver ordet mörad på framsidan av etiketten under ordet bröstfilé (följer lagstiftningen) och tydliggör det ytterligare på baksidan med utförligt innehållsförteckning ifall man som konsument vill läsa mer, det är helt enkelt inte praktiskt möjligt att få plats med mer information på framsidan, då vi gärna vill visa produkten för dig som konsument. Enligt undersökningar så vill kunderna se så mycket som möjligt av vad som ligger i förpackningarna och gärna kunna trycka lite och känna direkt på produkten.

Att möra eller marinera görs för att produkten ska vara bättre för dig som konsument att äta (upplevelsen), en vanlig omarinerad kycklingbröstfilé kan blir torr och trådig efter tillagning medan en köttprodukt av den här typen upplevs som mörare och saftigare än en omarinerad produkt.

Det här förfaringssättet är mycket vanligt även på t.ex. ytterfilé av gris och på vissa nötprodukter.

Vi får in mycket positiva reaktioner på denna produkt från både konsumenter men även från professionella kockar på restauranger som har börjat använda sig av den här produkten i sina kök.


Med vänlig hälsning/Best regards.

Leif Solvang
Försäljningschef/Salesmanager

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar