söndag 19 juni 2011

Mer om smörgåspålägg

Och så här säger Ica:

Hej Katharina!

Tack för att du har hört av dig till oss.

ICA ställer höga kvalitetskrav på leverantörer av egna märkesvaror. Vi skriver ett avtal med leverantören där de förbinder sig att leverera den produkt som beskrivs i avtalet. I avtalet framgår exempelvis receptet till en speciell produkt och hur
stor mängd det ska vara av de olika ingredienserna. ICAs Kvalitetslaboratorium gör kontinuerligt analyser av alla våra egna märkesvaror för att kontrollera att kvalitetskraven efterföljs. Att det trots dessa höga kvalitetskrav kommer ut produkter med bristfällig kvalitet till våra kunder är mycket beklagligt.

Utgångspunkten för leverantörer måste alltid vara att erbjuda kunder och konsumenter produkter som de efterfrågar. Genom att erbjuda olika produkter inom varje segment ger vi kund och konsument möjlighet att göra sina egna val.

Vad gäller rökt kött, företrädesvis kassler och dess innehåll av smakförstärkare och stabiliseringsmedel så behöver vi först klargöra ICAs hållning till tillsatser. Vi arbetar för att inte använda tillsatser i onödan och att varje tillsats ska
tillföra någon nytta för produkten. Vi ser över våra egna märkesvaror vad gäller tillsatser. En stor grupp där vi sett till att ta bort smakförstärkare, alltså natriumglutamat är just charksortimentet. Vi har där startat med kassler påläggsprodukt.

Produktionsmässigt behövs i vissa fall tillsatser som processhjälpmedel för att få förbättrad säkerhet, hanterbarhet, utseende och smak. I ingrediensförteckningen ska alltid alla ingående ingredienser deklareras så att kunden kan göra ett medvetet
val. Exempelvis används stabiliseringsmedel då fosfat för att korrigera köttets ph-värde till det värde som behövs för att bibehålla köttets struktur och köttighet.

Följande ICA-pålägg är utan E621:
Kokt skinka
Rökt skinka
Hamburgerkött

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss. Vi hjälper gärna till!

Med vänlig hälsning
Ica Kundkontakt
Matilda Svensson

Tel ICA Kundkontakt 020 - 83 33 33
Fax ICA Kundkontakt 020 - 83 33 30
E-post ICA Kundkontakt kundkontakt@ICA.se
Webbplats ICA www.ICA.se


Inte heller här är väl svaret optimalt, men det är ändå tydligt att man jobbar för förbättringar. Med tiden blir nog vår mat bättre och bättre trot jag, fast jag önskar verkligen att det gick snabbare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar