onsdag 2 februari 2011

Tyskt dioxinkött

Nu säljs tyskt dioxinkött billigt i Sverige. Men mycket av det går till exempelvis skolkök. Dock konkurrerar det med svenskt kött i våra butiksdiskar. För er som följt min blogg så vet ni att jag bestämt avråder från att köpa griskött med tanke på den avskyvärda kastreringen som svenska slakterier ägnar sig åt. Det är inte nödvändigt att köpa just kött från grisar så länge man inte är mer human och som jag tidigare har nämnt så vore det bra om vi åt mer viltkött då dessa djur har fått leva i frihet och vuxit upp på ett naturligt sätt.

Men nu äter folk trots detta grymma beteende från oss människor alltså gris och då är ju frågan vilket kött man ska välja: billigt tyskt eller dyrare svenskt. Enligt livsmedelsverket så har inte halterna som visat sig vid provtagning överstigit gränsvärdena för vad vi klarar av. Jag ifrågasätter inte det verket säger, men kopierar ändå en text från deras sajt:

Fakta om dioxin

Dioxin är ett miljögift som främst finns i feta animaliska livsmedel, som fisk, kött och mejeriprodukter. Dioxin ansamlas i kroppen och om man utsätts för höga halter dioxin under lång tid kan immunförsvar, fortplantningsförmåga, hormonsystem och nervsystem påverkas. Dioxin ökar också risken för cancer. I mycket höga doser kan dioxin orsaka så kallad klorakne, en långvarig akneliknande hudinflammation i ansiktet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar