fredag 25 februari 2011

Chokladdryck

Det är ett antal år sedan som jag slutade köpa chokladpulver blandat med socker och förmodligen en del annat, som sedan skulle röras ut i mjölk. Inte för att jag inte gillade smaken, men jag tyckte att jag fick i mig alldeles för mycket socker.

Utöver pulver som ska blandas med mjölk, så finns det pulver som ska blandas med vatten och en sådan påse fick jag förra veckan när jag var på konferens eftersom jag inte gillar kaffe och te. Eftersom jag sällan dricker sådant här så tänkte jag att jag sparar påsen så att jag kan titta på innehållet efteråt och så här ser det ut:

skummjölkspulver
socker
fettreducerad kakao (8 %)
salt
aromer
klumpförebyggande medel (E 551)
förtjockningsmedel (E 466)

Jaha, vad kan då detta betyda? Aromer kan ju vara precis vad som helst, både naturliga och syntetiska eller framtagna ur diverse konstigheter som i och för sig kan betecknas som naturliga. Vi går vidare till E 551, alltså kiseldioxid och detta är en naturlig tillsats. Nästa, E 466 är framställt ur cellulosa och det kommer från växternas cellväggar. Jag ska mejla och fråga vad aromerna är för något, men om det kommer svar eller inte återstår att se. Gör det det så lägger jag som vanligt ut svaret här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar