lördag 5 februari 2011

Svar om kexen

Redan igår kom svaret från Livsmedelsverket. Det var föredömligt snabbt svarat tycker jag och svaret var väldigt intressant måste jag säga. Så här ser det ut:

Hej! E 431 får bara användas till vin. Ett av ursprungsämnena som man framställer det av (etylenoxid) kan vara cancerframkallande. Därför har man infört gränsvärden för etylenoxid som är under gränsen för vad som kan spåras.

Med vänlig hälsning
Gunilla Henrysdotter
Upplysningen

Box 622, 751 26 UPPSALA
Tel. 018-17 55 00
www.livsmedelsverket.se


Jag svarade och tackade naturligtvis och berättade att jag hade hittat tillsatsen i kex och bara en kvart senare kom svar igen och så här skrev verket:

Hej! Då tycker jag du ska vända dig till miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i kommunen som kan kolla på produkten.

Med vänlig hälsning
Gunilla Henrysdotter
Upplysningen


Jag som har gnällt så på dem måste ju säga att det här var ett rakt och bra svar och det kändes bra att de reagerade som de gjorde. Givetvis ska jag gå till min miljö- och samhällsförvaltning där jag bor. Regler måste givetvis följas och speciellt viktigt är det ju i fall som det här. Vet inte om jag borde berätta det, men idag har vi ett nytt paket med de här fullkornskexen. Maken var och handlade och jag hade inte hunnit berätta om innehållet. Ja ja, vi dör väl inte av ett paket till, men det här var definitivt det sista som passerade vår tröskel, det kan jag lova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar