fredag 11 juni 2010

Tortellini

Idag köpte jag färsk tortellini med ricottaost och spenat. Det var länge sedan som vi åt tortellini och sonen är väldigt förtjust i det och det är jag också. Det blir dessutom en annan sak att äta den färska jämfört med den torkade. Det är mycket godare.

Ost och spenat låter ju inte som några konstiga ingredienser och i övrigt så vet väl de flesta vad pasta innehåller. Men det fanns lite mer här än bara detta:

durumvete
ägg
ricotta
ströbröd
ost
potatisflingor
vegetabiliskt fett
spenat
kryddor
smakämnen
salt (monosodium, glutamat)

Kan ju tillägga att det endast var 2 procent spenat i tortellinin, trots att det med stor text på framsidan visar att det är spenat i. Ja ja, det är bara att inse att man har olika definition på hur man ska marknadsföra en så liten del av innehållet. Jag tycker ju inte att innehållet ska marknadsföras som på den här pastan, men å andra sidan så är det säkert inte något stort problem eftersom de flesta ändå inte läser innehållsförteckningen.

Sedan kan man ju återigen undra varför det ska vara smakämnen tillsatt och glutamatet borde definitivt tas bort. Det blir ett mejl till tillverkaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar