torsdag 10 juni 2010

Hur ren är maten – egentligen?

Hur ren är maten – egentligen?

Något som jag måste bli bättre på är att ta reda på hur ren maten egentligen är. Det står kanske att det inte är några tillsatser i, men hur vet jag att det inte finns rester av gifter i det jag äter? Det finns ju naturligtvis sigillmärkt, kravmärkt och liknande och det är ju en bra början, men det är ändå ingen garanti för att det inte finns några rester av farligheter. Däremot så är det ett bra val då man förhoppningsvis får en så bra produkt som möjligt.

Men om det inte finns de alternativen eller om jag inte har tid eller råd att leta efter och prioritera exempelvis en kravmärkt produkt, hur ska jag då kunna veta något om innehållet?

Jag har skrivit om många produkter här som inte har till exempel E 202/kaliumsorbat som vi vet kan ge reaktioner, men jag vet ändå inte ifall det finns annat i det jag äter som inte är bra. Den torkade frukten som inte har detta konserveringsmedel i sig kanske är odlat på ett sätt som inte alls är hälsosamt.

Dessutom, om jag köper en mejeriprodukt som verkar sjyst, hur vet jag att den är det? Kon kanske har ätit ett foder som inte alls är bra för vare sig henne eller mig. Det är alltså bara att än en gång konstatera att det är en djungel och att man skulle behöva sluta jobba om man skulle hinna sätta sig in i allt det här. Men intressant är det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar