lördag 5 juni 2010

Ost med ytskickt

För några dagar sedan berättade jag om gräddosten som vi hade köpt och att jag i innehållsförteckningen hade sett att ytskiktet var behandlat med konserveringsmedel E 202. Det kan ge reaktioner om man är känslig och jag mejlade naturligtvis och frågade om det här och ifall det fanns någon risk att det påverkade osten i sig själv. Så här svarar man från mejeriet:

Hej Katharina,

Tack för ditt mail.

Om det är en bitad ost finns det inte på snittytan utan bara på den ursprungliga ytan på den ostyckade osten, det som brukar va den torra skorpan.

Den torra skorpan brukar man väl inte äta, men för gräddosten är det annorlunda då ostens kanter inte är torra. Det är säkert tillräckligt om man skär bort några mm av ytterkanten för att minska risken.

Med vänlig hälsning
Charlotta Nilsson


Personligen tycker jag inte att man ska behöva skära bort ost och kasta det som egentligen skulle kunna ätas och mejeriet borde hur som helst vara tydlig med att man ska göra det i så fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar