onsdag 24 mars 2010

Västkustsallad (eller något åt det hållet)

Jag har testat en ny västkustsallad som har börjat säljas och i dessa anti-E-nummertider så nästan utgår man ju ifrån att nya varor som lanseras ska vara hälsosammare och mer tilltalande för kunderna än deras föregångare, men icke!

Vissa matproducenter verkar inte ha hängt med i debatten ett endaste dyft, för då skulle man inte komma med en ny produkt med den här innehållsförteckningen:

vegetabilisk olja
vatten
20 % räkor (räkor, vatten, salt, ättika)
19 % champinjonstrimlor (champinjoner, vatten, salt)
6 % crème fraîche
18 % past. äggulor (äggulor, salt)
gelatin
salt
vegetabilisk buljong (jästextrakt, maltodextrin, dextros, salt, olja, lökpulver)
socker
lökmjöl
aromämne
dill
hummerarom (innehåller fisk)
peppar
senapsmjöl
konserveringsmedel E 202, E 211
antioxidanter E 300
stabiliseringsmedel E 412, E 415
mod. majs- och potatisstärkelse
surhetsreglerande medel E 330, E 270

Det är en ”imponerande” lista för en liten burk med västkustsallad, ny sort dessutom. Den här innehållsförteckningen vill man verkligen veta mer om. Jag kommer att kopiera ovanstående och mejla tillverkaren av salladen och be om kommentarer till det här. Avslutningsvis: om alla som köpte kladdsallader läste vad de innehöll så skulle försäljningen minska dramatiskt, vilket skulle resultera i högre kvalité, vilket vore mer än välkommet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar