fredag 26 februari 2010

Hembakat kaffebröd

Den här veckan blev det ett par dagars konferensande och det innebär ju ofta diverse godsaker. Ibland är det fabriksgjorda bullar (som i och för sig kan vara goda) och vid andra tillfällen – som de här – så är det små hembakade mumsbitar, vissa mer likt godis än bakverk. Mycket gott med andra ord och bjuds det som de här tillfällena på många olika sorter så försvinner snabbt den eventuella karaktär som man tog med sig till konferensen på morgonen.

Men… nog äter man med bättre samvete när det är hembakat än färdigköpt! Även om man måste smaka på alla sorter så känns det lite bättre när man vet att det inte är lika mycket smakämnen och annat tillsatt, förhoppningsvis väldigt lite av det till och med. En annan sak som alltid slår en är vad vackert det är med de hemgjorda kakorna och bakverken och att smakerna är äkta och inte konstgjorda, för sådant känns utan tvekan, även om färdigköpt kan vara mycket gott det med.

Oavsett om man äter godsaker på konferenser, fikarasten på jobbet eller hemma, så är jag övertygad om att ju mer hemgjort man äter, ju bättre smaklökar får man och ju högra krav ställer man och det är ett stort plus, för då gör man allt oftare bra val när man handlar och äter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar