torsdag 8 oktober 2009

Vad säger livsmedelsverket?

Återigen har jag varit in på livsmedelsverkets hemsida för att titta efter information om tillsatser och jag söker i de dokument som man hänvisas till och som ligger på hemsidan, men det är tunt tycker jag.

Det här kan man läsa på deras hemsida och man undrar ju om det här ska göra oss trygga?

"Tillsatser får inte utgöra någon hälsorisk och ska dessutom vara av värde för konsumenten eller nödvändiga för livsmedlets hantering för att kunna bli godkända."

Om det vore så att inga tillsatser utgjorde någon hälsorisk, varför reagerar då så många? Och det där med värde för konsumenten känns nästan komiskt. Vilket värde har vattnet som producenterna sprutar in i den frysta kycklingen (är köttet av bra kvalité så behövs inget vatten eller så kallad mörning), eller bindväven som mals ner i leverpastejen?

Det är ju helt uppenbart att den hårda debatt som förs om våra livsmedel är nödvändig, för den myndighet som regeringen hänvisar till, alltså livsmedelsverket, är alldeles för flata.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar