lördag 12 oktober 2013

Fun light

Ja så finns det en dryck som heter. Jag vet inte om jag ska kalla den saft eller något annat, så den får gå som dryck. En bekant sa för ett par år sedan att det enda som den duger till är att ha den som rengöringsmedel. Inte vet jag, det låter lite kladdigt, men jag skulle ju aldrig dricka den hur som helst. Dels för att det är sötningsmedel i och dels för alla andra tillsatser. Ni kan se här nedan vad den med apelsinsmak innehåller:

vatten
surhetsreglerande medel (äppelsyra, natriumcitrat)
stabiliseringsmedel (E414, E444, E415)
sötningsmedel (aspartam och acefulfam K)
konserveringsmedel (kaliumsorbat)
naturlig arom, antioxidationsmedel (askorbinsyra)
naturligt färgämne (betakaroten)

Så här skriver man på sajten: "En riktig klassiker som lanserades 1992. Har en frisk och fräsch smak av apelsin." Får man drista sig till att säga att denna "klassiker" har haft en två decennier för lång livslängd? Vad är det för fel på vatten om man är törstig och ett glas saft utan konstiga tillsatser om man känner för något sött att dricka emellanåt?

Det här är ett ypperligt exempel på livsmedel när de är som sämst, speciellt då det inte finns något försvar för denna dryck överhuvudtaget. Det finns heller inget försvar för de konstiga tillsatserna. Just sådant här borde fasa ut sig självt ifall folk läste innehållsförteckningarna bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar