torsdag 10 oktober 2013

Croissanter

Ja sådana kan man köpa lite här och var och man kan även baka dem själv. Goda är de hur som helst. Men vad är innehållet jämfört mellan färdigbakade och hembakade? Här är innehållet i en sort som kommer från en av våra större livsmedelstillverkare och som du får baka färdigt själv:

vetemjöl
vatten
smör (18 %)
socker
jäst
vetegluten
ägg
salt
naturlig arom (med mjölk)
färgämne (betakaroten)
emulgeringsmedel (E472e)

Njae, lite bättre hade det allt kunnat vara, eller hur? Men om man bakar dem själv då? Här är ett recept som jag hittade på nätet:

2,5 dl vatten
50 gram jäst
1 st ägg
1 tsk salt
8 dl vetemjöl
125 gram margarin, kallt
1 st ägg till pensling

Där ser man, inte behövs det några tillsatser för croissanter. Men, byt gärna ut margarinet till smör så slipper du kemiskt tvättat matfett också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar