söndag 6 mars 2011

Tomat och basilika italiensk pastasås

Lite udda namn även på denna produkt, men god smak och det är ju det viktigaste. Vi skulle nämligen prova ett nytt pastarecept som sonen hade valt ut och där skulle det ingå pastasås. På tetran står det att såsen är gjord på solmogna tomater och det är ju faktiskt mer än vad man kan förvänta sig från dagens matindustri. Men vad finns utöver dessa tomater då? Jo följande:

hackade tomater (62 %)
tomatjuice
tomatpuré
basilika
olivolja
salt
lök
socker
vitlök
surhetsreglerande medel (E 330)

Jaha, det där såg väl bra ut? Det enda man kan undra över är E 330. Eftersom E 330/citronsyra, inte är naturligt utan framställt på annat sätt, så skriver jag inte ut tillverkaren. Dock har jag inte, som jag tidigare har skrivit, hittat något negativt för hälsan, utan det är alltså en princip.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar