lördag 26 december 2009

Pigghamskinka

Som jag skrev i blogginlägget häromdagen så har jag mejlat och frågat om skinkan vi köpte eftersom jag inte ville äta skinka från en olycklig gris. Nu har jag fått svar och jag är mycket nöjd med det. Tyvärr så tänkte jag inte på att titta på innehållsförteckningen och eftersom det var maken som tillagade den så åkte omslaget i soporna utan min inblandning. Trots det så tänker jag skriva varifrån skinkan kom eftersom det jag först och främst är intresserad av nu är grisarnas välbefinnande.

Svaret från Scan:

Hej!

Samtliga grisar som kommer in till våra slakterier besiktigas av statligt anställd veterinär. Skulle grisen vara vanvårdad på något sätt kommer den att nödslaktas och en utredning kommer att göras. Vi har också sedan det som hänt gjort utökade kontroller hos de bönder som levererar till oss och dessa har inte visat på några större anmärkningar. Vi kommer även att införa en certifiering som varje leverantör måste ansluta sig till där en oberoende part kontrollerar förhållandena på gården.

God jul!

Med vänliga hälsningar
Janne Nordlund
__________________________________

Matforum
Scan AB
Lindhagensgatan 126, Box 30223, 104 25 Stockholm, Sweden
Telefon: +46(0)8-725 85 58

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar