tisdag 8 december 2009

Grisar

Förra veckan var det en het debatt om hur grisar behandlas på vissa håll. Man har ju svårt att förstå att det finns människor som inte har respekt för andras liv även om de råkar vara fyrbenta, men de finns tyvärr. Inget nytt under solen brukar det heta och det stämmer alltså även i det här fallet. Däremot så vet jag inte hur förhållandena är på alla ställen som hängdes ut. Det har givetvis blivit protester från bönderna själva och ibland blir ju debatten vinklad, men det är helt uppenbart att det försiggår saker som är oacceptabla.

Ibland är det grisarna man talar om, ibland är det kycklingarna och ibland kossorna och det märkliga är att det emellanåt är väldigt tyst kring djurens förhållanden. Beror det på att media inte har någon lust att berätta om problemen om man tror att det inte "ligger i tiden", eller är det så illa att vi konsumenter "glömmer bort" det här när vi inte ser en stor tidningsrubrik som skriker ut att nu är det missförhållanden på det ena eller det andra stället?

Låt oss hoppas att vårt medlidande med de djur som vi tänker äta inte klingar av, för även om de ska bli mat på bordet, så ska de baske mig ha ett bra liv och bli slaktade så respektfullt som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar