onsdag 23 december 2009

Julmat

Ja, vad kan man annat än att skriva om julmat såhär dagen före julafton? Nu är det bakning och matlagning på gång och även om man har sina klassiker så är det alltid roligt att prova ett nytt recept på till exempel marineringen till revbensspjällen eller något nytt godis.

När det gäller godis så är ju blockchoklad tacksamt att använda, men efter att ha läst innehållsförteckningen så har jag kommit fram till att jag har köpt min sista blockchoklad, såvida jag inte hittar en sort som passar mig bättre när det gäller tillsatser.

Nougat har jag handlat för att göra mintchokladbräck och den har jag inte läst innehållsförteckningen på. Kanske struntade jag i det eftersom jag inte hade något alternativ. Men jag ska kolla vad det är i och hoppas på att bli positivt överraskad för det blir man ibland. Däremot så blir det mörk choklad istället för blockchoklad runt godisarna.

Gravlaxsåsen kommer jag att göra själv, för den innehöll så mycket märkligt när jag läste på burken senast jag handlade det. Eftersom gravad lax inte går åt i några stora mängder, den är tillsatsfri och mycket god färdiggravad så köper jag den. Sedan är det skönt att inte behöva stressa alltför mycket, det är mycket värt det också.

Mycket är det som kan sägas om julmat, julkakor och julgodis, men då blir blogginlägget alldeles för långt, så jag avslutar här och önskar mina läsare:

GOD JUL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar