lördag 29 augusti 2009

Jordnötssås

Som ni som har följt min blogg vet, så försöker jag sortera så gott det går bland det jag handlar, men hur ser det ut om man inte gör det utan bara handlar det man känner för och brukar köpa? Hur många olika sorters tillsatser finns det i det vi äter varje dag?

Jag kan givetvis inte skriva om allt jag äter varje dag, men jag tänkte ta en vecka och skriva ner innehållsförteckningen i något som jag äter just den dagen och som jag äter då och då och sedan summera tillsatserna och se hur "farligt" det är egentligen. Kanske har man fått i sig ett väldigt stort antal både onödiga och farliga tillsatser, eller också så är det på en nivå som man tycker är okej. Fast det där sista tror nog vare sig ni eller jag på.

Först ut är i alla fall en jordnötssås-sort som jag brukar köpa och ha som grund när jag ska ha jordnötssås. För det mesta undviker jag helfabrikat eftersom jag sällan gillar dem, men den här såsen är väldigt god bara man fixar till den lite och den sparar en mycket tid då det är lite pyssel att göra såsen helt själv.

Innehållet är:
kokosmjölk
socker
lök
sesamfrön
jordnöt (man får ju utgå ifrån att det är mer än en nöt, men så här står det på etiketten)
sojabönsolja
salt
currypulver
konserveringsmedel E 202

Endast en tillsats, men en dålig sådan tycker jag. Sedan kan man ju alltid ha åsikter om nyttigheten eftersom det är mycket socker i, men det är en annan diskussion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar