torsdag 27 augusti 2009

Fler funderingar kring reklamblad

Redan innan jag började engagera mig i det här med tillsatser så reagerade jag ofta på vilka erbjudanden man har i annonser och reklamblad från mataffärerna. Det finns ju säkert en anledning till att det ofta är hel- och halvfabrikat eller annat som inte är så nyttigt.

Varför är det så få bra erbjudanden på råvaror jämfört med annat? Varför antas man äta dåligt? För så verkar det när man ser vilka saker som det är lockpriser på.

Många registrerar ju allt man handlar och ger en personliga erbjudanden och även dem består av sådant som man för det mesta inte köper. Vad är då vitsen? Att man ska ändra vanor och köpa det där som man egentligen inte vill ha?

Det är dessutom väldigt mycket sänkta priser eller erbjudanden om man köper flera produkter av samma sort när det gäller läsk, saft, snacks, godis och "godismat", alltså flingor som är supersöta eller doppade i choklad eller risifrutti och annat. Tänk om man istället fick fler erbjudanden på sådant som är nyttigt. Det skulle vara en stor insats för folkhälsan, för visst lockas man att köpa godis ibland bara för att det är "så billigt".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar