fredag 23 januari 2015

Funderingar om E-nummer och handlare

Efter att jag hade skickat mejlet till Livsmedelsverket i går så funderade jag vidare på vad handlarna gör för att vi ska kunna köpa bra och säker mat. Det är hittills vad jag vet endast City gross som är behjälpliga med att tala om vad som är E-nummerfritt, men i övrigt, finns det någon som jobbar för att vi ska få mer kunskap om samverkanseffekten? Det handlar ju både om hur tillsatser i maten samverkar med varandra, men även hur tillsatserna samverkar med gifter och annat som vi får i oss via miljön.

Jag är verkligen ingen person som går och stressar upp mig över sådant här, utan jag tar det med ganska stor ro måste jag säga, men jag känner mig inte bekväm med hur det är nu. Jag känner mig också besviken på politiker och myndigheter som inte lyfter frågan och verkligen talar om detta. I den politiska debatten så har ekologiskt odlat helt tagit över fokus från annat och det är inte sunt. Det blir helt enkelt inte bra när vissa modefrågor dominerar för det riskerar att sätta annat viktigt vid sidan om.

Mitt mål är att påverka detta och jag hoppas att jag lyckas, även om jag vis av erfarenhet vet att det är mycket svårt. Men som alltid annars: skam den som ger sig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar