torsdag 8 augusti 2013

Tapassalami

För någon månad sedan så åt jag så god salami. Tapassalami heter den och det är rent kött och späck och ingen annan utfyllnad. Däremot så är det en del tillsatser och det är ju alltid lika trist att se.

Ingredienser:

gris- och hästkött
späck
salt (4,5 %)
kryddor (ingefära, vitlök, libbsticka, baljväxt)
dextros
naturligt arompreparat av svartpeppar
antioxidationsmedel (E 300)
jästautolysat
konserveringsmedel (E 250)

Jästautolysat var en för mig ny ingrediens med det är en sorts smakförstärkare. Lite konstigt tycker jag med tanke på både alla kryddor som är tillsatta. Det får mig att fundera över om det här trots allt är en för hårt processad produkt och att smakförstärkare därför är ett måste för att det inte ska smaka mesigt. Trist i så fall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar