torsdag 20 juni 2013

Midsommarmat

Den här helgen äter vi en hel del E-nummertillsatser eftersom de flesta vill ha inlagd sill och där har jag hittills inte hittat någon tillsatsfri. Kanske blir det silltårta med rom och i romen är det också alltid tillsatser. Eller kanske smörgåstårta om man inte gillar sill och i så fall får man säkert i sig E-nummertillsatser genom skinkan, majonnäsen, romen, kaviaren, leverpastejen med mera.

Som jag har påpekat tidigare så är många E-nummer harmlösa, i alla fall var för sig, men det är trist att det i flera livsmedel finns allergena och sannolikt cancerogena tillsatser. Många tänker säkert inte på att grädden till gräddtårtan i morgon har karragenan tillsatt om det är den 36-procentiga som man köper. Mitt råd är: köp alltid den 40-procentiga. Det är så lätt att tro att en vara är fri från tillsatser, men man hittar dem på de mest osannolika ställen. Men blir det E-nummersill i morgon, så tänk inte på det utan njut av den, för den är ändå god och passa på att njuta av midsommarfirandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar