måndag 8 augusti 2011

Glass igen

Ja sommaren är inte slut på långa vägar och vi vill ju kunna fortsätta äta bra och god glass. Och förresten så vill man kanske det året om och oavsett när man äter den så ska den ha ett bra innehåll; det är min bestämda åsikt. Fast ni som har läst innehållsförteckningarna på glassen som säljs i vår handel eller har följt min blogg vet att det inte är helt enkelt att hitta den typen av glass. Men den finns och även om de som gärna slänger i lite annat än de ingredienser som behövs och dessutom har mage att hävda att man inte kan tillverka glass i fabrik utan kemiskt framställda sådana är i majoritet så lönar det sig att leta.

Jag skickade för ett tag sedan ett mejl till Häagen-Dazs där jag ville veta vad de hade att säga om saken och så här svarade de:

Hej Katharina!

Tack för att du har tagit kontakt med oss.
Vi ber om ursäkt att svaret har dröjt så länge. Väntetiden beror på semester.

Skillnaden med Häagen-Dazs och andra märken är att eftersom Häagen-Dazs inte innehåller tillsatser är glassen mer kompakt. Glass som innehåller förtjockningsmedel och stabilisatorer får större volym och en konsument får lätt en uppfattning om att man får mer för pengarna. Häagen-Dazs är också känd för att innehålla mindre luft än övriga märken.

Häagen-Dazs glassarna liknar hemmagjord glass. Glassen behöver en stund i kylen för att mjukna före servering och smält glass får en mer rinnande konsistens än andra märken.

Det går att göra glass utan tillsatser.

Tack för värdefull feedback. Vi skall skicka meddelandet vidare. Det är tydligt att kontaktformulärets utformning bör ses över.
Övriga General Mills hemsidor har redan gjort ändringar för att underlätta för konsumenter (Tex. Green Giant och Old El Paso).

Önskar en fortsatt trevlig sommar!

Med vänlig hälsning
Häagen-Dazs
Konsumentkontakt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar