lördag 15 januari 2011

Skrädknäcke

En annan nyhet på brödfronten är Pyramids skrädknäcke. Precis som deras andra hårda bröd som jag skrev om den 31 december så är det här minibröd, alltså väldigt små runda kakor, kanske 13-14 cm i diameter. Innehållet är kort och bra:

mjöl av råg
rostat havre och korn
vatten
salt
jäst

Här är alltså ytterligare ett exempel på bra knäckebröd och med tanke på att det finns många utan onödiga tillsatser så är det inte svårt att göra ett bra val här. Rågmjöl är förresten ofta huvudingrediensen i knäckebröd och det är ett fullkornsmjöl. Använd det gärna själv när du bakar, men tänk på att det inte har lika bra bakegenskaper som vetemjöl. Du kan även använda det till bland annat gröt och panering. Sök på nätet så får du många receptträffar ifall du inte hittar det du vill i kokböckerna där hemma. Det är alltid kul att variera sig när man till exempel bakar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar