söndag 10 januari 2016

Sprejgrädde

Har du någon gång ätit sprejgrädde? Alltså sådan där som man köper på flaska och sprejar ut på efterrätten utan att behöva vispa den. Jag har vid något tillfälle smakat och har alltså bildat mig en tillräckligt bra uppfattning för att inte äta eländet, men det säljs så någon måste gilla den. Bekvämt, visst, men gott, ytterst tveksamt och det är inte bara smaken, utan till stor del konsistensen. Även om huvudingrediensen är just grädde så känns den inte naturlig. Innehållet då?

äkta grädde (30% fett)
socker (4%)
drivgas (N2O, N2)
emulgator (E471)
stabilisator (E407)

Varför påpekar man att grädden är äkta? Eftersom det är tillsatser i grädden så skriver jag inte fabrikanten, men man blir lite misstänksam mot företagets moral då de påpekar det, med andra ord så skulle en annan produkt innehållande grädde utan "äkta" före kunna vara konstgjord till exempel? Eller?

Här är en annan sort och dess innehåll:

vispgrädde 99%
emulgeringsmedel (E 471)
stabiliseringsmedel (E 339, E 407)
drivgas (E 942, E 941)

Ett gäng tillsatser, men i alla fall ingen kommentar om att inte grädden skulle vara äkta. Men hur som helst, det här är ingen produkt som är speciellt tilltalande tycker jag. Grädde ska vispas och endast ha socker tillsatt. Då är den som godast.

spray

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar