onsdag 6 januari 2016

Julskinka och kvalité

För exakt ett år sedan så la jag ut det här skinksvaret på min blogg. Nu när jag läser igen så reagerar jag på något som jag inte la så stor vikt vid då och det är följande kommentar: "Det går att få tag på skinkor med mindre tillsatser, men då får man inte samma ätkvalitet och det kommer även att vara ett annat kilopris på den skinkan." Varför skulle kvalitén bli sämre? Vilken dum kommentar egentligen. Om det nu är så att skinkan blir sämre utan tillsatser, är det då inte kvalitén på köttet som är dålig från början? I min värld så är mat som inte klarar sig utan tillsatser mat som håller måttet. Just sådana här kommentarer är dem som får mig att dra öronen åt mig eftersom färg, smak och fluff som tillsätts görs just för att dölja något dåligt.

Hej Katharina,

Tack för ert mail!

För att få smaken av en julskinka så rimmar man den. För att kunna göra det behöver man vatten, salt och socker. Antioxidationsmedel och konserveringsmedel har vi för hållbarheten och färgens skull. Vi har även valt att tillsätta stabiliseringsmedel i vår julskinka då vi tycker att man får en godare julskinka då. Vi använder oss av tillsatser som både framställs naturligt och kemiskt. I dagsläget producerar vi ingen XXX julskinka med ett annat recept än detta. Det går att få tag på skinkor med mindre tillsatser, men då får man inte samma ätkvalitet och det kommer även att vara ett annat kilopris på den skinkan. Det bästa är nog om ni till nästa år pratar med er lokala handlare så hjälper de säkert er med att få en julskinka utan tillsatser/ mindre tillsatser, för nu tror jag de flesta butiker sålt slut på sina skinkor.

Önskar er en god fortsättning på det nya året!

Med vänliga hälsningar,

Elina Karlsson Tel: +46(0)8-505 758 13
Kvalitetschef Mob: +46(0)70-736 94 29


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar