måndag 20 december 2010

Vad säger livsmedelsverket om julmaten?

Ja det finns en rubrik som lyder: "Livsmedelsverkets julsida". Med stor nyfikenhet klickade jag mig dit för att se vad de hade att säga. Man vet ju att julmaten innehåller en del tillsatser och det kan naturligtvis vara intressant att veta vad som finns i vilken mat, men tji fick jag. Det som sidan handlade om var annat, som att tänka på att få i sig D-vitamin, vilket är av stor vikt naturligtvis och tänk på att du äter animaliska livsmedel och eller svamp eller tar extra tillskott i form av D-vitamintabletter.

I övrigt berättar man om hur många varv som ska dansas runt granen för att bli av med kalorierna från fem prinskorvar. Man får också veta att man ska tvätta händerna innan man lagar mat. Viktigt naturligtvis, men det känns lite märkligt att på en sajt främst riktad till vuxna bli uppmanad till detta.

Livsmedelsverket hänvisar även till en sida som heter Livsmedelsdatabasen och här kan du hitta näringsinnehåll till 2 000 livsmedel och maträtter. Tyvärr ingen information om tillsatser vad jag har sett. Fast visst kan det vara intressant att se övrigt innehåll och gå gärna in på slv.se och tittar runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar