söndag 10 januari 2010

Krav-märkt

Mitt senaste inlägg handlade bland annat om krav-märkt, vilket jag tycker är en bra märkning, men den är ingen garanti för att äta bra rakt igenom bara för att man köper mat med den märkningen. Jag har ju läst olika krav-märkta produkters innehåll i jakten på så bra och ren mat som möjligt, men tror man, vilket ju inte är helt långsökt faktiskt, att de ska vara tillsatsfria, så tror man fel.

Det finns så många märkningar så det är svårt att hålla reda på alla. Alltså: läs om det är något du är osäker på. Först och främst så finns det ju information på nätet, men sedan får man som sagt var läsa på de enskilda produkterna också ifall det är något speciellt man är angelägen om.

Det är ju bra med giftfritt, men varför ska man behöva äta olika tillsatser som man vet kan vara hälsovådliga? Det borde inte ingå i krav-konceptet anser jag. Kanske kan vi konsumenter påverka det här om vi trycker på. Det vore toppen, för då vet man att handlar man krav-märkt så är det dels giftfritt men även tillsatsfritt och med tillsatser menar jag naturligtvis sådant som inte har i produkten att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar