fredag 29 januari 2010

Äta ute

De flesta gillar att gå ut på restaurang och äta middag då och då eller luncha med arbetskompisarna och en del äter lunch ute varje dag. Själv tar jag oftast med mig matlåda och det av flera anledningar, men visst blir det en del luncher ute och även middagar ibland när man går ut med kompisar eller familjen. Även hotellfrukostar blir det ibland och de ser ju alltid så fräscha ut så man har ju inte en tanke på att det skulle vara annat än bra mat som ligger så fint upplagt.

Men när man äter man ute så vet man inte så mycket om det man äter. Vilka tillsatser finns? Hur är det odlat? Hur är djuren uppfödda? Vad har de fått för foder? Kommer grönsakerna från en odling i närheten eller från en annan världsdel? Är det färgämne i såsen som har så skarp färg? Har juicen smak av frukt eller är det syntetiska smakämnen?

Så här kan man fortsätta i all oändlighet och ska jag vara ärlig så har jag aldrig frågat om det här på någon restaurang. Borde man det? Kanske. Varför ska vi ställa krav annars men inte när vi betalar dyra pengar för det vi äter? Vad säger ni som läser det här? Är ni sådana som frågar, eller är ni som mig och bara beställer in det som är gott och inte funderar så mycket på innehållet?

En ny aspekt på ätandet och innehållet alltså. I alla fall för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar