lördag 9 oktober 2010

Tillsatser i alkohol

Jag har kikat närmare på det här med tillsatser i alkohol och här är några tänkvärda saker tycker jag. Först och främst så ska man givetvis vara uppmärksam om man har allergi eller intolerans eftersom vissa likörer innehåller grädde. Små mängder i och för sig, men vissa är väldigt känsliga. Dock brukar man själv ha koll på det här.

Lurigare kan det vara med öl om man gillar det och samtidigt är glutenintolerant. Men det kan finnas i annat också. Det är restprodukter som blir kvar från tillverkningen och det bästa är naturligtvis att fråga på systembolaget eller på restaurangen innan man beställer in sin dryck.

I framför allt vissa röda viner finns det mycket tanniner och det kan ge migrän om man har otur, så där ska man givetvis se upp om man har de tendenserna. Histamin förekommer ibland också i röda viner och även det kan ge migrän.

Jag kommer att göra fler inlägg om alkohol och jag kommer självklart att skriva om färgämnen och annat också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar