lördag 23 oktober 2010

Gasat kött

Det kanske låter som en skröna, men det är det inte. Vi äter gasat kött hela tiden, fast det är inte så hemskt som det låter, i alla fall inte hälsomässigt. Det är det skivade köttet och köttfärsen som har en gasblandning med 80 procent syre och 20 procent koldioxid under plasten till köttförpackningen. Förutom att det (syret) håller köttet rödare så förkortar det hållbarheten och mörningsprocessen och det här är enligt mig ett tydligt och uppåt väggarna tokigt förpackningssätt.

Någon gång har ju någon börjat med det här och hur kommer man på något som försämrar smaken på köttet, för mindre mört kött smakar sämre än riktigt mörat. När man lär sig om den ena dumheten efter den andra så börjar man ju fundera över vad man inte vet. Dessutom så kan man konstatera att man inte blir alltför förvånad längre. Men äta måste vi och det enda valet som vi har är att försöka lära oss så mycket som möjligt om det vi stoppar i oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar