fredag 22 oktober 2010

Chiliaioli

Eller också kan man säga vitlöksmajonnäs för att vara extra tydlig. Det här är hur som helst en relativt ny produkt som kommer från Kavli. Som ni förstår så är den tillsatsfri eftersom jag talar om vilken tillverkaren av aiolin är. God är den också och jag skulle nog vilja påstå att ju mer naturlig en produkt är, ju godare är den. Alla har väl då och då ätit något och fått en känsla av att det smakar syntetiskt eller kemiskt eller vad man nu vill kalla det eller vilka associationerna nu är.

Innehållet i aiolin är:
rapsolja
äggula (8,5 %)
vatten
ättika
socker
vitlök (2 %)
senap
salt
kryddor (chilipeppar, vitpeppar, cayennepeppar)

Fetthalten är 78 procent och det är ju en del, men så är det i majonnäs som inte är fettreducerad och hellre fett är emulgeringsmedel eller stabiliseringsmedel eller vad det nu kan tänkas vara i. Testa gärna den här majonnäsen för den smakar precis lika bra som den med tillsatser. Förresten, den är godare! Naturligtvis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar