fredag 1 oktober 2010

Olivmix kalamata & halkidiki

från Greco taverna är goda oliver som man köper på glasburk. När det gäller gröna oliver så verkar det svårt att hitta sådana utan tillsatser, men halkidikioliverna är faktiskt gröna, så det går. Fast det kanske är så att det är de urkärnade fyllda gröna oliverna som har onödiga tillsatser. Det här får jag lov att kika närmare på. Detta innehåller i alla fall burken:

kalamata- och gröna halkidikioliver med kärnor (56 %)
vatten
vinäger
salt

Nu kanske det inte är hela världen om man äter en och annan "tillsatsoliv" någon gång emellanåt, men gillar man oliver mycket och äter dem regelbundet så rekommenderar jag verkligen att man läser innehållsförteckningen. För det är ju så att ju oftare vi väljer "rätt", ju tydligare blir det för producenterna vad vi vill ha och det vi vill ha är ju rena och nyttiga produkter, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar