onsdag 6 oktober 2010

Snabbt svar om aprikoser

Wow, det gick verkligen snabbt att få svar om aprikoserna. Jag mejlade igår kväll och nu när jag sätter på datorn så fanns redan svaret i inkorgen. Det jag undrade var alltså varför det är konserveringsmedel i en sort, men inte i en annan och så här svarar producenten:

Vi har mottagit förfrågan om varför XXX använder E 220 i sina torkade aprikoser

Vi har valt att ha detta i våra aprikoser för att behålla den gul färgen, då osvavlade aprikoser får en lite tristare färg, vilket många konsumenter inte vill ha. Det är också en helt laglig tillsats, sedan kan vi har olika uppfattningar om den. Det viktigaste är att det finns alternativ för den kund som vill ha något annat. Det är väldigt få producenter som tillhanda håller osvavlade aprikoser. Svavling har också en konserverande effekt, som är väldigt vanligt i vinindustrin.

Vi tackar för ert intresse och hoppas ni är nöjd med svaret.

Med vänliga hälsningar
XXX Kundkontakt


Jag vet inte vad ni bloggläsare tycker, men för egen del får aprikoserna gärna vara brunsvarta istället för just aprikosfärgade och nu när jag vet varför de har den där ljusa färgen så smakar det mig inte att äta dem längre. Förutom att jag inte anser det nödvändigt med "färgade" aprikoser, så kommer jag att välja bort dem även på grund av att jag inte är säker på att konserveringsmedlet inte ger hälsoproblem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar