tisdag 27 juli 2010

Ägg i andra livsmedel

För ett par veckor sedan hade jag ett blogginlägg om ägg som blandas ner i annat som vi äter och om dessa kommer från hönor som har haft det bra eller ej. Jag mejlade Ica och har fått ett mycket glädjande svar, som jag naturligtvis har tackat så mycket för.

Hej!

Tack för att du har hört av dig till oss.

Angående din fråga om ägg som ingående ingrediens i olika produkter:

När det gäller hela ägg finns märkningsplikt på varje enskilt ägg så att det går att spåra var det kommit ifrån. Det ska även framgå av förpackningen om hönsen varit frigående eller i bur. På ICAs egna märkesvaror finns bara ägg från frigående höns
och vi har varit mycket engagerade i att driva på äggbranschen att ställa om från de gamla olagliga burarna till de nya lite större där även sandbad och sittpinne finns.

När det gäller ägg som ingredies har vi svårare att kontrollera det exakta ursprunget eftersom ägg från olika uppfödningar kan blandas till en äggmassa eller äggpulver som i sin tur används till kakor och andra produkter. Vi försöker dock alltid ta reda på hur hönsen fötts upp och skriver ner det i produktens specifikation så att vi vet hur vi ligger till. Förhoppningsvis kan vi även ställa tydligare krav på äggråvara i framtiden när vi får en bättre kunskap hur äggproduktionen ser ut i andra länder.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss. Vi hjälper gärna till!

Med vänlig hälsning
ICA Kundkontakt
Lisa Svensson

Tel ICA Kundkontakt 020 - 83 33 33
Fax ICA Kundkontakt 020 - 83 33 30
E-post ICA Kundkontakt kundkontakt@ICA.se
Webbplats ICA www.ICA.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar