fredag 25 september 2009

Tårtbotten

Jag måste bara kommentera det här även om alla säkert redan har hört det, men i dag skriver media om en tårtbotten som har legat i 25 år, utan att mögla! Man undrar ju vad sjutton tillverkarna stoppar i sina produkter. Jag läste att det tog hela 10 år innan den ens blev torr!

Man får hoppas att det här får folk att sluta köpa de där skumgummiaktiga sakerna och göra tårtor av fortsättningsvis, för känner man på dem så känns de inte äkta och de smakar syntetiskt på något vis. Nu kanske vissa protesterar, men har man ätit hemlagad tårtbotten så vet man att det är ljusårs skillnad på köpta och hembakade. Sedan kan man ju bara gissa skillnaden i nyttighet (hur nyttig en tårtbotten nu kan vara).

Jag ska väl tillägga att jag inte alls har något emot köpta tårtbottnar så länge de smakar som de ska och har ingredienser som gör att botten blir torr och möglar när den ska, för gör den inte det så känns det inte hälsosamt att äta den, så är det bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar