söndag 22 december 2013

Ljus fullkorn

Ljus fullkorn är namnet på ett i alla fall för mig nytt surdegsbröd. Nyckelhålsmärkt är det också, precis som Livsmedelsverket med flera vill ha det. Nu blir det upp till bevis för om bröder som jag köpte håller måttet även när det gäller innehållet.

Innehållsförteckning:

vetemjöl
vatten
fullkornsvetemjöl (19 %)
surdeg (rågmjöl, vatten)
dextros
vegetabilisk olja
vetekli (1,3 %)
vetegluten
salt
jäst

Dextros i nyckelhålsmärkt bröd??? Alltså det som också kallas glukos. Så här säger Livsmedelsverket om denna ingrediens: "Glukossirap är en vanlig ingrediens i ett brett utbud av livsmedel, som glass, gelégodis, chokladfyllningar, kolor och drycker". Hur kan man tillsätta detta i ett hälsobröd? Men annars så är det ju bra innehåll och tillverkaren är Wasa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar