torsdag 26 december 2013

Ansjoviskryddad sillfilé

Jag hoppas att juldagarna har varit bra. Här har det som hos de flesta andra blivit mycket mat och dryck, vilket inte är så dumt så klart. En av mina favoriter på julbordet är Janssons frestelse och idag gjorde jag en andra och hade som vanligt ansjoviskryddad sillfilé i stället för ansjovis och i den här sorten fanns följande ingredienser:

sillfiléer
vatten
socker
salt
ättika
kryddor
konserveringsmedel (natriumbensoat)
aromer


Natriumbensoat heter på E-nummerspråk E 211 och kan vara hälsovådligt, så egentligen borde man undvika det. Tyvärr är det inte så enkelt när man handlar; det finns så otroligt många E-tillsatser och att komma ihåg vilka som är okej och inte är sannerligen inte lätt. Men E 211 är alltså inte någon av de harmlösa tillsatserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar