lördag 16 juli 2011

Kycklingsvar

Det gick snabbt att få svar om kycklingen, det kom redan igår. Så här svarade de:

Dear Katharina Wallenborg,

Thank you for your question!

Tallegg is the only domestic integrated producer of poultry meat and certified management system that complies with food safety, environmental and occupational health and safety requirements (ISO).
Tallegg broiler feeds are based on domestic cereals, where key component is wheat and we do not use hormones, we follow strictly EU standards, in order to guarantee safe and high quality meat which reaches the consumers in the shop.

We are glad that you prefer Tallegg products and we hope you do so in the future.


Jag tackade för det positiva svaret och föreslog även att de skulle ta med informationen på etiketterna. Det är så ofta som informationen är bristfällig när man handlar mat och det är lätt att tro att det beror på att man inte vill berätta mer än nödvändigt, men flera gånger har jag blivit positivt överraskad när jag väl frågat. Kan det vara så att producenterna inte inser potentialen med att ge bra information? Fast de om någon borde ju ha stenkoll.

För övrigt så är jag inte insatt i EU:s regler för djurhållningen av kyckling, men det är i alla fall positivt att man följer de regler som finns, för man får väl anta att det skulle vara sämre annars. Det är synd att så många inte respekterar djuren. Men att visa intresse för frågorna sätter press, så det är bra ju fler som uppmärksammar det här. För övrigt så vill man så klart handla närproducerat, men Estland är ju inte långt bort, så har de bättre alternativ där man slipper tillsatser så är valet enkelt tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar