torsdag 19 maj 2011

Knorrknips

Vissa saker är bara så märkliga. Som idag till exempel. Jag var på väg hem från jobbet och såg en stor annons vid busshållplatsen från en av våra stormarknadskedjor. Budskapet var att det som fanns på bilden var anledningen till varför man ska välja svenskt griskött och det som man visade var en knorrknips, vilket alltså inte är tillåtet i Sverige.

Bra så långt! Men oundvikligt kommer man att tänka på varför denna kedja anser att det är mindre problematiskt att kastrera samma grisar utan bedövning. Vem på företaget kom fram till att kastrering utan smärtlindring är oproblematiskt, men att knipsa av knorren är så allvarligt så man ska dra igång en kostsam reklamkampanj för att få konsumenterna att låta bli att köpa kött från grisar som råkat ut för detta hemska?

Som konsument blir jag både arg och ledsen. Ledsen för grisarnas skull och arg för att man försöker plocka billiga poäng och dra ekonomisk vinning på ett högst oetiskt sätt. Jag hoppas innerligt att ingen går på denna dåliga kampanj. Inget griskött ska köpas från någon gris oavsett varifrån köttet kommer så länge djuren behandlas som de gör, för knorren är inte viktigare än testiklarna!

2 kommentarer:

  1. bra att du skrivit om detta. Kolla in vår blogg http://djurkalendern.blogspot.com/2011/05/knips-knips.html

    SvaraRadera
  2. Tack!

    Hälsningar Katharina Wallenborg

    SvaraRadera