söndag 22 maj 2011

Fikon från Saltå kvarn

Jag har inte skrivit om torkade fikon sedan 1 juli -09, men nu har jag hittat ytterligare en sort som är tillsatsfri utöver Risentas som jag då nämnde. Det är Fikon från Saltå kvarn. De är ekologiskt odlade i Turkiet och efter skörd soltorkas de, vilket ger extra sötma.

Fikon är goda som de är, men kan så klart även användas i bröd, bakverk och matlagning. Vill du ha egna så går det bra att odla dem även i Sverige. Det kan ju vara roligt att äta egna färska fikon som man har odlat. Sök på nätet så får du tips. Annars är det vanligast att de växer på varmare breddgrader, som så mycket annat. Träden kan förresten bli upp till 10 meter höga, men det kanske inte är så lätt att lyckas med i vårt svalare klimat.

När det gäller torkad frukt så finns det många producenter och det här är utan tvekan en produkt som inte behöver någon tillsats, så läs innan du köper och välj bort dem som skickar med annat i påsen än frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar