torsdag 26 juni 2014

Dill chips

Till att börja med: särskrivningen är inte min egen och med det sagt så kan vi gå vidare till chipsen. Denna tomma påse som jag sitter här med just nu hittade jag i sonens rum och då chipsen var uppätna så tog jag med den för att kasta den, men självklart så ska jag kolla ingredienserna i chipsen först. Själv tror jag inte att jag har ätit just de här sorten, eller rättare sagt dillchips från det här märket.

Ingredienser:

potatis
vegetabilisk olja (solrosolja)
kryddblandning (maltodextrin, salt, lökpulver, druvsocker, jästextrakt, dill, aromer, skummjölkspulver)
vegetabiliska oljor (raps- och palmolja)

Inga E-nummer, men jag undrar ändå vad aromer är för något och jag vill även veta varför maltodextrin är tillsatt. Det är visserligen ofta tillsatt som utfyllnad, men jag ska ändå fråga för att få veta exakt varför. Jag vill även veta varifrån palmoljan kommer; är den framtagen på försvarligt sätt eller är det fler träd och djur som har offrats i någon regnskog för att producenten ska komma billigare undan? Eftersom det inte står något så är det inte lätt att veta. Återkommer alltså om detta. Då vet jag även helt säkert om det finns något litet E-nummer bland aromerna också.

1 kommentar:

  1. Colour: Readily available just for the reason that white (98 whiteness) Feathering: Normally not one, apart from bend pencils Bleed-through: Entirely zero Show-through: Unquestionably not any, except humid respond writing instruments Feel: Steady yet not while soft when Clairfontaine Waterless Precious time: Carrier, lower than Rhoda Capacities: On when conventional UNITED STATES note volume (8. http://9ve6b2pexh.dip.jp http://us4gx6f3vs.dip.jp https://imgur.com/a/DYCjmFy https://imgur.com/a/PcEmRit https://imgur.com/a/WiOBmT9 https://imgur.com/a/YbueuX1 https://imgur.com/a/gFfnpB1

    SvaraRadera