onsdag 15 januari 2014

Svar från Pågens

Pågens var snabba att svara och det är jag som inte har fått ut svaret förrän nu bara, men här kan ni läsa vad de skriver när jag frågar om vilket fett som de använder (och varför det inte heter skorpor).

Hej Katharina,

Tack för ditt mail.

Vi använder ett vegetabiliska fett i våra KRISPROLLS skorpor som är en blandning och består till c:a 90% av palmolja och c:a 10% rapsolja. Anledningen till att vi använder palmolja är att den påverkar konsistensen på fettet vilket underlättar vår hantering och att palmolja inte är så känslig för härskning. Eftersom palmolja har den här unika egenskapen har vi valt att använda den. Vi vill även nämna i sammanhanget att oljan är certifierad och vår leverantör ingår i RSPO-samsarbetet.

Vi vill också förtydliga att Pågen använder endast palmolja i de fall vi inte har några alternativ. Traditionellt är alternativet fast animaliskt fett eller härdad rapsolja. Inget av dessa är några alternativ i dagsläget.

Anledningen till namnvalet ” KRISPROLLS” är att våra skorpor också säljs i många andra länder runt om i världen. Man kan kanske tro att det bara är vi i Sverige och Norden som äter skorpor, men så är inte fallet. Vår största kund på skorpor är sen 80-talet Frankrike och här äter fransoserna våra skorpor på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid, de använder t.ex räkor eller gåsleverpastej som pålägg. Cirka 90% av alla skorpor vi bakar går på export.

Eftersom vi har en stor export på våra skorpor ville vi ha ett namn som vi upplevde kunde vara gångbart överallt och samtidigt särskiljande. Det var då "KRISPROLLS"-namnet kom till.

Vi hoppas att vi med detta svar har kunnat ge dig en förklaring till vårt namnval och att du även uppskattar våra goda KRISPROLLS skorpor.


Med vänliga hälsningar / Best Regards

Susanne Wiborn
Konsumentforum

Pågen AB
Box 8143
200 41 Malmö
Besöksadress: Kopparbergsgatan 19, Grind G5

Tel. 020-740 600
Öppetider. må-to 10-12 och 13-15, fre 10-12
Epost: konsumentforum@pagen.se
Webb: www.pagen.se
www.facebook.com/PagenSverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar