tisdag 8 januari 2013

Matbloggande

Matbloggar finns det massor av, sök på ordet får ni se. 1 720 000 träffar får man när man googlar på ordet. Söker man på det mindre tilltalande "livsmedelsblogg" så får man 3 600 träffar och ordet "gourmetblogg" ger 122 000 dito. Söker man däremot endast på "mat" så får man imponerande 575 000 000 träffar!

Det här visar att det vi äter är otroligt centralt i våra liv och det har jag redan tidigare konstaterat här på min blogg. Märkligt vore i och för sig annat då alla är berörda av vad de äter, men det är ändå fascinerande tycker jag att se hur mycket man kan läsa om detta på webben.

När jag söker efter fakta kring mat som jag sedan bloggar om så är jag alltid noga med att det är seriösa sidor som jag är in på. Jag tycker att det är viktigt att poängtera det, för det finns så mycket tyckande och gissande på nätet och ska man ha en blogg så ska den vara seriös. Nu tvivlar jag inte på att de flesta bloggar är seriösa, men ibland är det svårt att få grepp om vissa.

När man pratar om vad som kan hittas på nätet så är det även värt att kommentera vad som inte kan hittas där ibland och då tänker jag på olika företags sajter. Mer än en gång har jag letat fakta om innehållet i ett livsmedel, men inte fått fram det. Däremot har man varit väldigt noga med att tala om hur många kalorier per gram som finns i livsmedlet och så vidare. För mig är det ointressant fakta, jag vill veta vad innehållet är och sedan ta ställning till om det är något som jag vill äta. Säkert finns det en anledning för vissa att undanhålla just den informationen, men då ska man som kund mejla och fråga varför man inte kan hitta den.

Gillar du mat så hittar du verkligen massor att läsa om på nätet och det är kul tycker jag att så många privatpersoner engagerar sig i vad maten innehåller, lägger ut olika recept, ger tips och så vidare. För finns det något bättre än en god måltid?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar