torsdag 17 januari 2013

E-nummerfi korv, visst finns det!

Men inte på många ställen tyvärr, fast hur som helst så har nu (ytterligare?) en tillverkare bestämt sig för att göra korv utan några som helst onödliga tillsatser. Med andra ord så finns det inga E-nummer så långt ögat når här. Det går alltså utmärkt att tillverka med bara det som behövs för själva livsmedlet, men det handlar om mycket god hygien om man ska ge sig på det. Å andra sidan så ska man kunna utgå ifrån att hygienen alltid sköts och då tar man automatiskt bort problemet med risk för giftet botulin orsakat av bakterien clostridium botulinum. Det är nämligen en av anledningarna att man "måste" ha natriumnitrit i charkprodukter enligt vissa.

Som bekant är jag sparsam med hänvisningar åt olika håll, men det här är en sajt som jag vill rekommendera: http://www.sundamaltider.se/ Där kan ni läsa om tilsatsfri korv samt på vilka ställen den går att köpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar