torsdag 13 april 2017

Kryddkorvssvar

Idag fick jag ett väldigt utförligt, och i alla fall för min del, lärorikt svar. Jag har tackat så mycket och ser nu fram emot svaren på de andra frågorna också.

Hej!

Vi har nu fått återkoppling från produktansvariga gällande din fråga.

Just denna produkt (kryddig rökt sojakorv) innehåller invertsocker och druvsocker. Sackaros som du nämner är den kemiska beteckningen på just vanligt strösocker, men den här korven innehåller inte sackaros över huvud taget.

Här kommer lite mer information om just socker:

Sackaros är alltså samma sak som vanligt socker (sackaros utvinns från sockerrör eller sockerbetor). Sackaros är en disackarid som består av två monosackarider - glukos och fruktos, eller i mer vardaglig benämning druvsocker och fruktsocker. Alla slag av sackaros får anges som socker. Båda benämningarna är korrekta att använda i ingrediensförteckningen.

Både glukos och dextros får anges som druvsocker. Druvsocker används i charkprodukter för att det är lättlösligt även i kallt vatten och därmed
fördelas sockret lättare vid blandningen av produkten.

Invertsocker kan användas för att minska mängden socker i ett recept eftersom det har en sötare smak än sackaros. Invertsocker bildas genom en hydrolys (spjälkning) av sackaros, och innehåller lika delar glukos (druvsocker) och fruktos (fruktsocker).

Anledningen till att använda socker över huvud taget i charkprodukter är att smakerna lyfts, vilket behövs för att balansera sältan i produkten.


Vid ytterligare frågor vänligen kontakta oss genom att svara på detta mejl alternativt ringa 020-83 33 33


Vi önskar dig en fin dag!

Med vänlig hälsning
Tove Johansson




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar