onsdag 26 april 2017

Daim liquorice

En av årets glassnyheter är en strutglass med lakritssmak. Det är alltid spännande med nya livsmedel och jag hoppas som vanligt att innehållet ska vara mindre E-nummerstint än tidigare, fast det är sällan som det är så.

Ingredienser:

skummjölk
socker
vegetabiliska oljor (kokos, palm)
vetemjöl
kakaosmör
glukos-fruktossirap
vasslepulver (mjölk)
kakaomassa
skummjölkspulver
smör
emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror, sojalecitin, ammoniumfosfatider)
vetestärkelse
fettreducerat kakaopulver
mandel
färgämne (vegetabiliskt kol)
mjölkfett
stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl, karragenan)
skummjölkskoncentrat
karamelliserat socker
salt
sötad kondenserad mjölk
arom

Wow, wow, wow! Vilken lista med ingredienser! De flesta inga konstigheter med i och för sig, men ändå. Hur som helst så finns det palomlja i och risken finns att det kommer från områden med regnskogsskövling. Sedan denna trista ingrediens: glukos-fruktossirap. Emulgeringsmedlen var många, likaså stabiliseringsmedlen. Nej, den här glassen känns inte som en attraktiv nyhet direkt. Man kanske ska vara nöjd just nu att man inte tilltalas av lakritsglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar